Geroemd om haar veelzijdige muzikaliteit en rijke toon is Aimée van Delden een veelgevraagde harpiste. Zij studeerde bij Alex Bonnet en Edward Witsenburg aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hierna vervolgde zij haar harpstudie gedurende drie jaar bij Germaine Lorenzini in Lyon, Frankrijk, waarvoor zij een beurs won. De veelzijdigheid van deze school en de grote muzikale gedrevenheid van Mme Lorenzini zijn voor haar nog altijd een bron van inspiratie.

Van 1998 tot 2004 was zij eerste harpist van het Nederlands Promenade Orkest. Thans remplaceert zij veelvuldig bij de Nederlandse orkesten en maakt deel uit van o.a. Trio Centella. Daarnaast geeft zij regelmatig recitals in binnen- en buitenland. Zij werkte mee aan verscheidene CD en TV opnames, nam een CD op met Trio Claudel en trad als soliste op in de Dansen van Claude Debussy voor de serie TROS tv Koffieconcerten.

 

Aimée heeft een breed repertoire en speelt muziek van zeer uiteenlopende stijl. Zowel solistisch als in ensembles, met koren of orkesten, voelt zij zich thuis in heel diverse programma's.

Aimée van Delden bespeelt een Lyon & Healy Salzedo model moderne harp en een Holdernesse / Erard historische harp (Londen ca 1830) Met laatstgenoemde harp werkte zij o.a. bij Anima Eterna en de Akademie für Alte Musik Berlin.
 

Aimée van Delden