Trio Pissarro
 

Drie bevlogen musici met hartstocht voor de kamermuziek richtten in 2014 Trio Pissarro op. Raymond Honing – fluit, Ruben Sanderse – altviool en Aimée van Delden – harp vormen samen dit trio dat op hoog niveau musiceert. De leden werkten in het verleden al vaak samen in diverse combinaties, maar vormden nog niet eerder een trio met elkaar. Ruben en Aimée treffen elkaar al sinds de jaren ’90 in diverse ensembles en orkesten; Raymond en Ruben spelen o.a. samen in het Ives Ensemble, La Barca Leyden en L’Esprit Musicale en Aimée en Raymond soleerden in 2012 in Mozart’s fluit-harp concert. De wens om gedrieën kamermuziek te maken is bijzonder groot en heeft inmiddels enkele series  succesvolle concerten tot gevolg gehad.

 

Op het repertoire staat in de eerste plaats natuurlijk de Sonate voor fluit, altviool en harp van Claude Debussy. Daarnaast werken van tijdgenoten zoals Ravel, Fauré en Ibert en ter afwisseling oudere en nieuwere muziek van o.a.  Glinka, Takemitsu en Piazzolla. Ook sterke maar minder bekende composities van o.a. Vellones, Jongen en Huybregts worden door dit trio graag uitgevoerd.

 

Trio Pissarro staat borg voor een fraaie muzikale belevenis. De pracht van de schilderijen van Camille Pissarro met hun rijkdom aan kleuren, lichtspel en verfijning zijn een grote inspiratie voor het trio. Met veel spelplezier en gedrevenheid nemen de musici hun toehoorders mee in een heerlijk concert van hoge artistieke kwaliteit. Een bijzondere muzikale ervaring!

 

Clair de Lune uit de Suite Bergamasque
van Claude Debussy,
live concertopname.
Fragment uit deel 1 van Sonate voor fluit, altviool en harp van Claude Debussy, 
live concertopname.

 

 

                    Trio Pissarro

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd