Kamermuziek is een grote liefde van Aimée van Delden. In kleine ensembles voelt zij zich als een vis in het water en komt de harp goed tot zijn recht. Kamermuziek biedt een prachtig repertoire voor de harp. Hoogtepunten daarbij zijn werken van de Franse impressionisten. Maar ook de barok, romantiek en 20ste eeuw bieden een rijkdom aan fraaie composities.

Trio Centella

In voorgaande jaren speelde Aimée in diverse ensembles waaronder Trio Claudel en Trio Pissarro. Met Trio Claudel maakte zij een cd en was ze te zien op tv in vijf Tros Koffieconcerten.

 

In 2016 werd Trio Centella met sopraan Selma Harkink, fluitiste Suzanne Arends en Aimée opgericht. Dit trio doet zijn naam “sprankelend” eer aan in veelzijdige concertprogramma’s. De bijzonder fraaie stem en grote expressie van de sopraan wordt kracht bijgezet door de fluit en harp. Het trio musiceert op hoog niveau en biedt een prachtige concertbeleving voor zijn publiek. Hierbij gaat een vlotte presentatie gepaard met groot enthousiasme! Trio Centella brengt tevens een speciaal educatief programma voor jonge kinderen.

 

 

Met violiste Eva Lohse vormt Aimée Duo Violarpa. Beiden leerden elkaar kennen toen zij verbonden waren aan het Nederlands Promenade Orkest (1998-2004). Zij spelen toegankelijk repertoire dat voor een breed publiek en diverse gelegenheden geschikt is. In 2010 maakten zij een tournee naar Duitsland waarbij zij ook een nieuwe, speciaal voor hen geschreven compositie van Hans Christian Detlefsen ten gehore brachten.

 
Prelude uit de Suite Bergamasque van Claude Debussy,
Trio Pissarro, liveopname


W.A. Mozart Sonate in D KV 29
allegro molto, menuetto, liveopname