Ode aan Jan Stulen

 

Ode aan Jan Stulen

Aimée van Delden, echtgenote van Jan Stulen tot aan zijn dood in 2017, werkte veel met Jan samen.  Zij leerden elkaar in 1998 kennen toen zij beiden werkzaam waren bij het Nederlands Promenade Orkest, Aimée als harpiste en Jan als chef-dirigent. Zoals veel collega-musici weet zij als geen ander hoe prettig het werken was onder Jan zijn vakkundige en bezielende leiding.

 

Samen met Okke Dijkhuizen, oud programmamaker voor Hilversum 4 is zij het project gestart: ODE AAN JAN STULEN. Dit behelst het uitbrengen van oude radio opnamen onder leiding van Stulen op CD. Deze schat aan nagelaten geluidsmateriaal is uniek en van bijzonder hoge artistieke en technische kwaliteit. Dit willen we toegankelijk maken voor iedereen!

 

Om dit muzikale document, deze blijvende herinnering aan een groot dirigent en fijn mens te realiseren vragen we jullie hulp! Kijk voor meer informatie over de crowdfunding actie op Voordekunst.nl.Première nieuwste werk van Donna Verdell "Bittersweet" voor harp ensemble op Youtube - zaterdag 10 oktober 11:00 a.m.

 

Première nieuwste werk van Donna Verdell "Bittersweet" voor harp ensemble op Youtube - zaterdag 10 oktober 11:00 a.m

Omdat helaas op dit moment echt “live” nogal moeilijk is, gaat a.s. zaterdagochtend 10 oktober om 11:00 online op Youtube, het nieuwste werk van mijn alter ego Donna Verdell in première: “Bittersweet”!
Het stuk is geschreven voor harpensemble en het wordt prachtig uitgevoerd door ensemble Harppassion van Aimée van Delden, op de sublieme pedaalharpen van de Camac winkel in Rotterdam.
Ik heb een première event aangemaakt, je kunt het opzoeken via deze link https://youtu.be/dGK0j2pFk84  
Gezellig als jullie zaterdagochtend om 11:00 op de digitale snelweg met ons mee willen kijken!Hofjesconcerten in corona-tijd

 

Hofjesconcerten in corona-tijd

Drie binnentuinconcertjes vonden er plaats in verschillende Hofjes in Amsterdam en Haarlem in het Hemelvaart weekend eind mei. Bijzonder in tijden van corona; even de magie van een live optreden! In dit geval van twee volbloed musici, fluitiste Marion Schopman en harpiste Aimée van Delden.

 

Live van muziek genieten zat er een tijdje niet in. Fijn dat dit met inachtnememing van de regels nu wel weer kon. Het optreden was buiten en de hofbewoners zaten op gepaste afstand te genieten van soms weemoedige maar meestal vrolijke klassieke en Ierse muziek. Na afloop van de enthousiast ontvangen concerten werden de twee met complimenten overladen. Marion Schopman na afloop: ‘Het was na al die weken thuisstudie voor ons een feestje.’ Een bewoonster ad rem: ‘Voor ons ook!’Trio Centella

 

Trio Centella

Coming soon: in het voorjaar van 2020 werkt Trio Centella aan nieuwe opnames! We kijken uit naar het inspelen van werken van Ravel, Tournier, Offenbach, Saint-Saëns en Piazzola. Binnenkort meer!Kerstconcert Laren 2019

 

Kerstconcert 2019

Onder de vele kerstconcerten die Aimée dit jaar speelt springt deze er boven uit.


Kaarten à € 12,50 kunt u bestellen via info@lw-oase.nl of telefonisch via 06 - 1 222 95 40Blue Planet

 

Blue Planet

Blue Planet is een initiatief van drie Zuid-Hollandse harpdocenten: Anke Bottema, Aimée van Delden en Sabine Meijers.
Zo'n 50 leerlingen uit de diverse klassen van deze docenten gaan de suite van muziekstukken geschreven door Inge Frimout voor harpensemble uitvoeren. Dit vindt plaats op 3 oktober in ESA-Estec Noordwijk en op 5 oktober in het Volkshuis in Leiden. De muziek is geïnspireerd op de ruimtereis van Dirk Frimout voor NASA en verklankt het beeld van de aarde gezien vanuit de ruimte. Een bijzonder project waar leerlingen van 7 tot 70 aan deelnemen!Klanken van Vrijheid

 

Klanken van Vrijheid

Op vrijdag 3 mei organiseert stichting Troupe A’dour een bijzonder herdenkingsconcert ”Klanken van vrijheid”, waarin muziek en poëzie uit de oorlogstijd bij elkaar komen.

Op het programma muziek van vele componisten uit verschillende landen, zoals M.Flothuis, L.Smit, S.Prokofjev, I.Stravinski en P.Hindemith en diverse oorlogsliederen.

De musici zijn zangeressen Marianne Selleger en Viktoria Pankratova, fluitiste Suzanne Arends, harpiste Aimée van Delden en pianiste Irina Parfenova.

Acteur Bartho Braat (bekend van o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden) zal gedichten van o.a. Ida Gerhardt en Artur Rimbaud voordragen.

Toegang is vrij (uw vrijwillige bijdrage is welkom!)

We zien u graag op vrijdagavond 3 mei om 20.00 uur in de Janskerk, Kerkstraat 11 te Mijdrecht!


Bekijk hier de videoVoorspeelavond Harp

 

Harpavond

Op vrijdagavond 29 maart zullen de harpleerlingen van Aimée mooie muziek ten gehore brengen. Om 19.30 starten de jongste leerlingen die daarna gevolgd worden door de meer gevorderde harpspelers. BplusC Leiden, 
Rapenburg 22, kamer 1. Toegang gratis.Songs of four Seasons

 

Songs of four Seasons

In 2017 werkte Aimée samen met de componiste Donna Verdell aan de bewerking van pianomuziek van haar voor harp. Dit heeft geresulteerd in de mooie bundel "Songs of Four Seasons for Harp", uitgegeven bij Broekmans & van Poppel. Het boek werd op 4 november 2017 gepresenteerd bij harpwinkel De Zingende Snaar in Rhenen en is intussen heel goed ontvangen door harpisten en harpdocenten. Het is geschikt voor de gevorderde amateur harpist en zowel te spelen op haakjes- als op pedaalharp. De sfeervolle stukken spreken jong en oud aan en passen helemaal in deze tijd!Harpmuziek in de kersttijd

 

Harpiste Aimée van Delden

Aimée zal in de maand december te horen zijn in diverse kerstconcerten. Zowel harpsolo als met koor en/of orkest zal zij optreden met kerstliederen, Carols, het Oratorio de Noël van Saint-Saens en nog veel meer. Harpklanken geven het kerstfeest extra glans!Introductie harpcursus voor kinderen van 5 t/m 7 jaar

 

Harp voor jonge kinderen

De harp is voor jonge kinderen een heel toegankelijk en aantrekkelijk instrument. Je kan er makkelijk een mooi geluid uit halen en het is helemaal niet moeilijk om liedjes te leren spelen.

 

We gaan in deze cursus ook veel muzikale spelletjes doen, waarbij creativiteit en fantasie een belangrijke rol spelen. Zo leer je de harp goed kennen en ontwikkel je speels allerlei muzikale vaardigheden. De eerste basis van het notenlezen komt ook aan bod.

 

Het zijn 10 lessen van 30 minuten voor twee kinderen van 5 t/m 7 jaar. De leslocatie is Rapenburg, Leiden.


Zodra twee kinderen zich hebben aangemeld gaat de cursus van start. Het cursusgeld bedraagt € 120,- en je kunt een kinderharp huren voor € 40,-


De kleinere harpen (met 27 snaren) die we voor deze cursus gebruiken zijn lekker handzaam en goed mee te nemen naar de les.

 

Benieuwd geworden? Meld je dan gauw aan! via cursusadministratie@bplusc.nl of kijk op www.BplusC.nl. Harpavond BplusC in Pauluskerk Oegstgeest

 

Op vrijdag 12 juni lieten de harpleerlingen van Aimée van Delden zich horen op een voorspeelavond in de Pauluskerk te Oegstgeest. Een impressie van deze leuke avond is hier te zien.

 


Harppassion maakt indruk op Nieuwjaarsconcert!

 

Harppassion maakt indruk op Nieuwjaarsconcert!

Ensemble Harppassion maakte veel indruk tijdens het MOL Nieuwjaarsconcert in Leiderdorp op 10 januari jongstleden. Met stukken van Hinner en Ortiz lieten deze gevorderde harpisten horen heel goed samen te spelen. Er werd met veel gedrevenheid en expressie gemusiceerd onder leiding van Aimée van Delden. Een mooie start van het nieuwe jaar!Aimée soleert in Dansen van Debussy

 

Dansen van Claude Debussy

Op 26 en 27 oktober 2013 soleerde Aimée in de Danse sacrée et Danse profane van Claude Debussy. De concerten waren ter ere van het lustrum van het Nijmeegsstrijkersgilde en vonden plaats in Ravenstein en Nijmegen.

Dansen van Claude Debussy  Dansen van Claude DebussyHarppassion, een nieuw harpensemble.

 

Met ingang van seizoen 2011-2012 is het nieuwe ensemble Harppassion opgericht. Dit ensemble bestaat uit (ver-)gevorderde amateur-harpisten in de studenten leeftijd. Er wordt ca 6x per jaar intensief gerepeteerd onder leiding van Aimée van Delden in Zoeterwoude. Met regelmaat treedt Harppassion op in de regio Leiden. De leden zijn veelal (oud-)leerling van Aimée, maar het ensemble staat open voor iedereen die past in de doelgroep.


DMC Firewall is a Joomla Security extension!