Bijzonder concert rondom componist Ad Wammes

 

Adventsconcert COV Zaanstreek.jpg

Concert rondom Ad Wammes

 

De dochters van componist Ad Wammes, organiseren vanwege zijn 70e verjaardagsjaar een oeuvre-concert op zondagmiddag 25 juni om 15.00 in de Nicolaïkerk in Utrecht, kaarten zijn te bestellen via www.adwammes.com

Er is een prachtig programma samengesteld en de stukken worden uitgevoerd door Saxyon, (accordeon en saxofoon), Doris Hochscheid (cello), Gonny van der Maten (orgel),  Jelena Bazova (orgel), Cameron Millar (sopraansaxofoon), Joost de Nooijer (orgel), Aimée van Delden (harp) en jong orgeltalent van 9 jaar oud Jochem van den Brom (orgel). 

 

De muziek van Ad Wammes (1953, Utrecht) kenmerkt zich door zijn ritmische, melodieuze en jazzy composities. Zijn werken ontstaan vanuit improvisaties, persoonlijke herinneringen en in het geval van orgelmuziek de specifieke klanken en geschiedenis van het orgel. De progressieve rock van Gentle Giants en klassieke muziek van Sweelinck en Stravinsky zijn ook een inspiratiebron. 

Hij rondde zijn studie compositie en elektronische muziek aan het conservatorium in Utrecht af. Hij maakte deel uit van de symfonische-rockgroep Finch en schreef na zijn studie veel theatermuziek en voor kinderprogramma’s zoals Sesamstraat en Koekeloere.